Uusi huopakatto on modernin rakentajan valinta

Pohjoiset olosuhteet ja lisääntyvät säiden vaihtelut asettavat haasteita vesikatoille. Huopakatto on hiljainen, varma ja pitkäikäinen valinta yhä vaativammiksi muuttuvissa sääolosuhteissa. Ennusteiden mukaan myrskytuulet ja sateet tulevat lisääntymään. Epävakaisten talvien vuoksi katon sulamis- ja jäätymiskertojen määrä tulee talvikausina kasvamaan.

Nykyaikainen kattohuopa on varma valinta pohjoisiin olosuhteisiin. Kattohuovan SBS-kumibitumi yhdistettynä vahvaan ja sitkeään polyesteritukikerrokseen antaa kattohuovalle erinomaiset venymis- ja lujuusominaisuudet. Ne kestävät väsymättä suuret lämpötilavaihtelut sekä rakenteiden mekaaniset rasitukset useita vuosikymmeniä. Uuden kaksikerroksisen (alushuopa + pintahuopa) kateratkaisun käyttöiäksi arvioidaan hyvin huollettuna noin 50 vuotta.

Kattohuopamalleja on useita erilaisia ja värisiä jokaiseen makuun ja rakenteeseen sopivaksi. Ammattitaitoinen ja laadukas huopakaton asennustyö on myös tärkeässä osassa kokonaisuutta. Kun tilaat huopakattotyöt Katmasterilta, varmistat katolle pitkän elinkaaren sekä näyttävän ulkoasun. Uuden huopakaton kiinnittäminen toteutetaan yleensä joko naulaamalla kuten palahuopakatto ja kolmiorimakatto tai hitsaamalla tiivissaumakatoksi.

Huopakaton uusiminen

Ennen kattoremonttiin ryhtymistä Katmaster kartoittaa huopakaton todellisen kunnon katon kuntotarkastuksella. Huopakaton kuntotarakastus aloitetaan katosta saatavien tietojen kokoamisella. Sen jälkeen selvitämme mahdollisesti jo tiedossa olevat ongelmat. Korjaussuunnitelma tehdään kuntotarkastuksen antamien tietojen pohjalta. Korjaussuunnitelma toimii myös perustana kattoremonttitarjoukselle.

Vanhan huopakaton uusimiseen on useampia vaihtoehtoja. Mikäli vanha huopakatto on vielä kohtuullisessa kunnossa eikä aluslaudoituksessa ole isompia vaihto- ja korjaustarpeita, uusi kattohuopa voidaan asentaa vanhan puhdistetun huopakaton päälle. Tällä tavalla toimien voidaan säästää paljon purkutyö- ja jätekustannuksissa.

Jos yläpohjatilat eivät mahdollista alustan tarkastusta riittävällä varmuudella tai huopakerroksia on saneerausten myötä tullut jo useita, on parempi purkaa vanha kattohuopa kokonaan pois. Tällöin voidaan varmistaa myös alustan kunto.

Huopakaton uusimisen hinta määräytyy tehdyn työn ja materiaalien mukaan

Huopakaton saneerauksen suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon, mitkä työt ovat välttämättömiä. Kattoremontin hinta helposti kaksinkertaistuu, kun vanha huopa poistetaan ja kuljetetaan jätteenkäsittelylaitokseen.

Jos vanha kattohuopa sisältää asbestia, sen purkaminen pitää tehdä lisäksi asbestipurkutyönä. Huopakaton ja mineriittikaton asbestipurkutyö on luvanvaraista ja tarkoin säädeltyä työtä, jota valvoo Aluehallintovirasto AVI. Lain mukaan ennen vuotta 1994 rakennetun kiinteistön omistaja tai sitä remontoiva yksityishenkilö ei saa itse purkaa mahdollisesti asbestia sisältäviä rakenteita.

Lue lisää Asbestikartoitus.info-sivulta

Valitse huopakattoremontin tekijäksi luotettu paikallinen kattoliike

Kun valitset kattoremontille tekijää, kannattaa varmistaa, että kattoliikkeellä on riittävä kokemus ja osaaminen ja että vastuut takuuasioissa hoituvat luvatusti vuosienkin kuluttua. Pitkäaikainen ja tunnettu toimija on yleensä hyvä valinta. Huopakattoremonteissakin pätee vanha ohjenuora: halvin tarjous ei aina ole paras.

Katmaster on tunnettu, luotettava ja hyvämaineinen paikallinen kattoliike. Meillä on yli 20 vuoden kokemus huopakattoremonteista Pohjois-Suomessa. Toteutamme kattoremontit ammattitaitoisesti ”avaimet käteen” -periaatteella ja sovittuna ajankohtana. Suosimme materiaaleina suomalaisia, hyväksi todettuja katemateriaaleja sekä paikallista ammattitaitoista työvoimaa. Asiakkaitamme ovat niin omakotitalojen omistajat, rakennusliikkeet, taloyhtiöt, isännöitsijät kuin kunnatkin.

Tilaa huopakattoremontti tästä