Toimiakseen hyvin katto tarvitsee myös ajoittaista huoltoa. Huopakaton pinta on karhea, joten kaikenlainen lika tarttuu siihen helposti. Likainen katto mahdollistaa sammaleen ja muun kasvuston kasvamisen kattopinnassa ja vähentää katon käyttöikää ennenaikaisesti. Katon säännöllinen puhdistaminen estää sammaleen ja jäkälän muodostumista kattopintaan. Pahimmillaan kasvusto pääsee tunkeutumaan kattohuovan lävitse ja katon tiiveys kärsii.  Teemme asiakkaillemme kattohuoltoja joissa puhdistuksen lisäksi tarkastamme katon ilmeisimmät riskikohdat. Näin toimien varaudutaan mahdollisiin vuotoriskeihin jo etukäteen ja katon käyttöikä pitenee huomattavasti.

Kattohuollon yhteydessä tarkastamme mahdollisuuksien mukaan myös välikaton. Toimiva välikaton tuuletus on tärkeä osa toimivaa kattoa. Samalla tarkistetaan myös aluslaudoituksen kunto ja mahdolliset vuotopaikat paljastuvat viimeistään tässä.

 Kun kattohuolto tehdään säännöllisesti, myös katon elinikä jatkuu pidempään.

Sadevesijärjestelmä on osa toimivaa kattoa. Sadevesikouruihin ajautuu kaikki katolle laskeutuva lehti- ja neulasroska joka haittaa järjestelmän toimivuutta tai jopa tukkii sen. Tukkoiset sadevesikourut pysyvät kosteina ja aiheuttavat kuormitusta itse sadevesikourulle, syntyy ruostevaurioita ja yli tulviva vesi kastelee räystäitä ja rakennuksen perustuksia aiheettomasti.

Sadevesikourujen puhdistaminen on yksi vuosittain tehtävistä katon perushuoltotehtävistä. Teemme myös vaurioituneiden kourujen korjauksia ja kauttamme saat vaivattomasti uudet sadevesijärjestelmät takuutyönä.

 

 

 

 

2014-08-16 12.05.06