Toimiakseen hyvin katto tarvitsee ajoittaista huoltoa. Kun huopakaton kattohuolto tehdään säännöllisesti, katon elinkaari jatkuu pidempään. Huopakaton pinta on karhea, joten kaikenlainen lika tarttuu siihen helposti. Likainen katto mahdollistaa sammaleen ja muun kasvuston kasvamisen kattopinnassa. Seurauksena huopakaton elinkaari lyhenee ennenaikaisesti. Pahimmillaan kasvusto pääsee tunkeutumaan kattohuovan lävitse ja katon tiiveys kärsii.

Katmaster puhdistaa huopakatot ja tarkistaa samalla välikaton

Huopakaton säännöllinen puhdistaminen estää sammaleen ja jäkälän muodostumista kattopintaan. Katmaster tekee kattohuoltoja, joissa huopakaton puhdistuksen lisäksi tarkastamme katon ilmeisimmät riskikohdat. Näin toimien varaudutaan mahdollisiin vuotoriskeihin jo etukäteen ja katon käyttöikä pitenee huomattavasti.

Kattohuollon yhteydessä tarkastamme mahdollisuuksien mukaan myös välikaton. Toimiva välikaton tuuletus on tärkeä osa oikein toimivaa kattoa. Samalla tarkistetaan myös aluslaudoituksen kunto. Mahdolliset vuotopaikat paljastuvat viimeistään tässä tarkistuksessa.

Sadevesijärjestelmä on osa toimivaa kattoa

Sadevesikouruihin ajautuu kaikki katolle laskeutuva lehti- ja neulasroska, joka haittaa järjestelmän toimivuutta tai jopa tukkii sen. Tukkoiset sadevesikourut pysyvät kosteina. Tästä aiheutuu kuormitusta itse sadevesikourulle, syntyy ruostevaurioita ja yli tulviva vesi kastelee räystäitä ja rakennuksen lähiympäristöä aiheettomasti.

Sadevesikourujen puhdistaminen on yksi vuosittain tehtävistä katon perushuoltotehtävistä. Katmaster tekee myös vaurioituneiden sadevesikourujen korjauksia. Kauttamme saat vaivattomasti uudet sadevesijärjestelmät takuutyönä.

Tilaa kattohuolto tästä

 

 

 

 

2014-08-16 12.05.06